Dodenherdenking Gasselternijveen

Op zaterdag 4 mei heeft het orkest de dodenherdenking in Gasselternijveen begeleid met hun muzikale noten.

De eer voor het spelen van de The Last Post was dit jaar voor Laura Haak.

Koningsdag 2019 - Assen

Paasochtend

Op eerste Paasdag hebben een aantal leden van het orkest de paassamenzang mogen begeleiden. Hierbij werden enkele liederen gezongen door leden van diverse verenigingen en eenieder die er belangstelling bij had.

Palm Pasen optocht Gasselte

Op zondag 14 april hebben wij de kinderen van Jeugdwerk de Kelder mogen begeleiden tijdens de traditionele Palm Pasen optocht in Gasselte.

Foto's dankzij Arjan Oosterhuis

Succesvolle eerste wedstrijd voor Twirlstars Gasselte

Op zaterdag 6 april reisden onze twirlers af naar Uithuizen. Daar vond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen plaats. Annelin Moes en het duo Daphne Lahuis en Marit Oosterhuis gingen voor het eerst de vloer op met een nieuw onderdeel. Dat deden ze super goed. Tijdens deze wedstrijd werden er naast podiumplekken ook veel plaatsingspunten behaald.

De uitslag:

Karen Luis - Solo AP Junior Midden - 2e plek + plaatsing PK

Annelin Moes - Sterparade 2 - 3e plek

Kirsten Oosterhuis - Technisch Programma 2 - 3e plek + plaatsing PK

Ensemble Senior Basis - 3e plek

Marit Oosterhuis - Solo AP Jeugd 2 - 4e plek + plaatsing PK

Marit & Daphne - Duo AP jeugd 3 - 5e plek

Kirsten Oosterhuis - Solo AP Junior Basis - 5e plek + plaatsing PK

Karen Luis - Solo 1 baton - 6e plek

Josefine & Yvette - Duo AP Senior - 6e plek

Annelin Moes - Technisch Programma 1 - 12e plek

Josefine van der Linden - Solo AP Senior - 13e plek

Uitvoering 2019 een groot succes!

Op 22 & 23 maart hebben wij ons als vereniging weer gepresenteerd op onze jaarlijkse uitvoering. Dit jaar was het thema 'de elementen'. Nummers die te maken hebben met water, vuur, aarde, lucht en de ether werden ten gehore gebracht door de malletband en het orkest. De majorettes hadden bij het thema diverse shows ingestudeerd. Dit jaar was er ook weer ruimte voor de blazersklas van OBS De Dobbe en maakte het publiek voor het eerst kennis met het jeugdorkest dat sinds september bestaat.

Dit jaar hadden we maar liefst 6 jubilarissen, gezamenlijk 245 jaar lid. Josefine van der Linden, 15 majorette (goud). Ep Seggers en Peter van der Linden, 25 jaar muzikant (zilver). Jan Hilbrands, Jan Mennega en Henk Mennega, 60 jaar muzikant (goud met 2 zirkonia).

Derde plek Champions Trophy Twirlstars Gasselte

Op zaterdag 9 februari hebben Josefine en Yvette deel mogen nemen aan de internationale wedstrijd voor majorette en twirl. Dit jaar lag de organisatie in Belgische handen en moesten ze afreizen naar Houthalen.

Nadat de meiden een goede show hadden neergezet, was het wachten op de prijsuitreiking. Uiteindelijk hebben ze genoeg punten weten te behalen en mochten ze de derde plek op het podium innemen.

Huldiging sportkampioenen 2018

Op dinsdag 5 februari waren Marit, Kirsten, Josefine en Yvette uitgenodigd voor de huldiging van sportkampioenen over het seizoen 2018.

Door hun prestaties van het afgelopen jaar werden zij in het zonnetje gezet door de gemeente. De meiden kregen een leuke attentie mee en zijn zelfs alweer uitgenodigd voor volgend jaar.

2x Nederlands Kampioen Twirlstars Gasselte

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 hebben Marit, Kirsten, Karen, Josefine en Yvette meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Majorette/Twirl. Dit weekend brachten ze door in Almere.

Marit mocht met haar sterparade en solo meedoen. Met haar solo behaalde ze een 12e plek en met haar sterparade een knappe 4e plek.

Kirsten deed mee in de categorie technisch programma level 2. Daarin mocht zij als eerste de score neerzetten. Geen van de tegenstanders kwam aan deze score en Kirsten mocht tijdens de prijsuitreiking een 1e plek in ontvangst nemen.

Het duo bestaande uit Josefine en Yvette mochten in het onderdeel duo twirl de vloer op. Zij hebben deze dag de hoogste score gehaald in de categorie. Een 1e plek & een ticket voor de Champions Trophy in België.

Het ensemble bestaande uit Karen, Josefine en Yvette mochten op zondag uitkomen in de senior basis. Hier hebben zij een mooie 7e plek weten te bemachtigen.

Muziekvereniging Harmonie Gasselte wenst u een muzikaal 2019 toe!