Succesvolle eerste najaarswedstrijd Twirlstars

Op zaterdag 24 september reisden enkele leden van Twirlstars Harmonie Gasselte af naar Staphorst voor de eerste najaarswedstrijd. Het was een lange, maar zeer geslaagde dag.

Goud was er voor Lizzy Boontjes (solo artistiek), duo Annelin Moes en Lotte Breimer, ensemble jeugd (Lizzy, Lotte en Annelin), ensemble senior (Karen Luis, Kirsten Oosterhuis, Yvette Venema).

Zilver was er voor Karen (solo 1 baton) en duo Kirsten en Marit Oosterhuis.

Lizzy behaalde een bronzen medaille bij het onderdeel sterparade EN werd beloond met de benoeming Star of the Day, een speciale oorkonde voor deelnemers in de jeugdcategorie.

Veel leden lieten een nieuwe show zien en wisten plaatsingspunten voor de provinciale kampioenschappen en het NK te behalen. Op naar de volgende wedstrijd in Musselkanaal eind oktober.

Droge worstenactie

In plaats van onze jaarlijkse aardappelactie, houden wij dit jaar voor het eerst een droge worstenactie.

Door een bestelling te plaatsen, steunt u onze vereniging en kunt u zelf genieten van wat lekkers tijdens het borrelen of gewoon als tussendoortje.

U kunt bestellen via het volgende formulier:

Bestelling droge worsten actie Harmonie Gasselte (google.com)

(u wordt doorgestuurd naar Google Forms)

TT-festival Assen

Een drukke week voor de blaaskapel. Eerst op vrijdagavond blazen bij de avondvierdaagse in Gasselte en vervolgens gelijk door naar de TT op zaterdag 25 juni. Wat een feest!

Avondvierdaagse Gasselte

Op vrijdagavond 24 juni hebben de blaaskapel en de twirlers de wandelaars feestelijk binnen mogen halen in Gasselte. Het was een waar feest en mooi om te zien dat het eindelijk weer kan!

Dutch Peace Army weekend Erica

Op zondag 19 juni reisde de blaaskapel af naar alweer hun volgende optreden en ditmaal naar Erica. Bij het Smalspoor museum vond dat weekend het DPA-weekend plaats. Militaire voertuigen waren hier te bewonderen, maar een ritje in de trein mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Wedstrijd Musselkanaal

Op zaterdag 18 juni hadden de twirlers de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Ditmaal mochten ze naar Musselkanaal.

De uitslagen:

Lizzy - 1e plaats solo artistiek programma jeugd 1

Annelin - 5e plaats solo artistiek programma jeugd 3 basis

Kirsten - 2e plaats solo artistiek programma senior midden

Marit & Kirsten - 1e plaats duo artistiek programma junior basis

Allen hebben ze hun plaatsingspunten behaald voor de provinciale kampioenschappen in november.

Rally zonder poespas

De rally zonder poespas is inmiddels een vast optreden bij de blaaskapel. Op 28 mei mocht de blaaskapel de rally weer opleuken met hun muziek.

32e Drentse Wandelvierdaagse

Op zondag 29 mei heeft de blaaskapel de deelnemers aan de 32e editie van de Drentse Wandelvierdaagse aangemoedigd door middel van hun muzikale klanken.

Succesvolle eerste wedstrijd twirlers

Op zaterdag 30 april reisden onze twirlers af naar Coevorden voor de eerste wedstrijd van het reguliere seizoen.

Lizzy mocht het spits afbijten en als nummer 1 de vloer op. Met de middagpauze waren alle solisten, duo's, ensembles en teams geweest en was het wachten op de prijsuitreiking.

Goud was er voor het ensemble (Karen, Kirsten en Yvette) en het team (Marit, Kirsten, Karen, Josefine en Yvette). Zilver was er voor Karen (1-baton & solo AP), Lizzy (sterparade) en Marit & Kirsten (duo AP).

Helaas vielen Annelin en Kirsten net buiten het podium, maar behaalden prima resultaten.

De dames gaan zich nu voorbereiden op de wedstrijd in juni.

Blaoskapel 'opent' het nieuwe seizoen

Op maandag 18 april heeft de blaaskapel de hardlopers aan de klap-tot-klap-loop mogen aanmoedigen in Stadskanaal.

Het weer was fantastische en met dit optreden is het seizoen weer geopend. Op naar nog meer mooie muzikale optredens.

Open repetitie

Op 10 april hebben onze nieuwe jeugdleden, leerlingenorkestleden, jeugdfanfareleden en de fanfareleden door middel van een open repetitie kunnen laten horen aan het publiek waar ze de afgelopen maanden zo hard op hebben geoefend. Eindelijk was het weer mogelijk om publiek te ontvangen en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe. #frissedoorstartaaenhunze #provinciedrenthe

Twirlstars 2x Nederlands Kampioen

In het weekend van 9 en 10 april reisden Marit, Daphne, Kirsten, Karen, Josefine en Yvette af naar Almere. Daar mochten ze deelnemen aan het NK Twirl/Majorette 2021.

Afgelopen seizoen hebben zij de plaatsingspunten weten te behalen op de reguliere wedstrijden.

Goud werd er behaald door het ensemble (Kirsten, Karen en Yvette) & door het A-team (Kirsten, Karen, Josefine, Marit en Daphne). Een 4e plek werd er behaald door het duo Kirsten en Marit, 6e plek was er voor Kirsten, een 7e plek voor Karen met haar 1-baton en een 14e plek voor Karen bij artistiek programma.

Prachtige resultaten. De dames gaan zich nu voorbereiden op de reguliere wedstrijden. De eerste is alweer op 30 april in Coevorden.

In memoriam

Potgrondactie 2022

Op zaterdag 5 maart 2022 is het weer tijd voor de jaarlijkse potgrondactie. Met de opbrengst van deze actie financieren wij onder meer de jeugdopleiding. We hopen dat u deze actie net als andere jaren weer volop steunt.
Bestellen kan tot 26 februari 2022. Op 5 maart zullen we dan uw bestelling in Gasselte aan huis bezorgen.
1 zak van 40 liter --> €5,-
3 zakken van 40 liter --> €13,50
Bestellen kan via actieharmonie@gmail.com, onder vermelding van Potgrond 2022. Vermeld daarbij uw naam, adres en het aantal zakken potgrond dat u wilt bestellen.
Betalen zal ook dit jaar weer gaan via een betaalverzoek. Deze dient voor 1 maart te zijn voldaan.
Mocht u liever niet mailen, dan kunt u de bestelling ook invullen op de flyer en deze in de bus doen. Het adres vindt u op de flyer.

Wij wensen u een heel fijn en vooral muzikaal 2022 toe!