The Battles by MGD

De muziekbond Groningen Drenthe (MGD) organiseerde in het begin van dit jaar een battle voor de twirlers. Diverse verenigingen en twirlers hadden zich aangemeld en gingen de strijd met elkaar aan. Kirsten Oosterhuis deed namens Harmonie Gasselte mee.

Kirsten mag zich winnaar noemen van de categorie Junior/Senior Basis en heeft een mooie Kamaleon baton (kleurenbaton) mogen uitzoeken.

Sportkampioen Aa & Hunze 2020

Elk jaar huldigt de gemeente Aa & Hunze de sportkampioenen die in het voorgaande jaar een mooie prestatie wisten te behalen. Helaas kon het door de Corona niet op de normale manier plaatsvinden, maar werd er gezocht naar een alternatieve manier.

Dit jaar werd Kirsten Oosterhuis door de gemeente gehuldigd als sportkampioen voor haar Nederlands Kampioenschap dat ze begin 2020 wist te behalen.

Er zijn opnames gemaakt bij dorpshuis tijdens het trainen en dit wordt samengevoegd met andere opnames en later gedeeld.

Een bezoekje aan de leden

Helaas hebben we al een hele lange tijd niet samen kunnen repeteren/trainen. Op 27 februari is het bestuur samen met enkele jeugdleden op pad geweest om elk lid een doosje cupcakes te overhandigen.

We hopen dat we snel weer mogen repeteren en live mogen trainen.

Online trainen

Helaas kunnen we veel repetities niet hervatten na de kerstvakantie. De twirlers hebben hierop een oplossing bedacht en trainen elke week online een uurtje. Ze trainen hierbij vooral de basistechnieken, rolls, ballet, fingertwirls en dansen elke maandagavond op Just Dance.